28570A parcat fără să se asigure şi a accidentat un copil
În data de 17 februarie a.c., în jurul orei 19,30, în municipiul Mediaş, un localnic în vârstă de 39 de ani, în timp ce parca autoturismul pe strada Turda, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi acroşând o fetiţă de 11 ani, care s-a dezechilibrat şi a căzut pe trotuarul pe care circula regulamentar. Minora a fost transportată la Spitalul Municipal Mediaş, cu răni uşoare, fără a rămâne internată.
Conducătorul auto este acum cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă în vederea stabilirii cu precizie a circumstanţelor producerii acestui eveniment rutier.

Suspectat de consum de substanţe psihoactive
În data de 17 februarie a.c., în jurul orei 16,30, pe raza localităţii Poplaca, poliţiştii au identificat în trafic un sibian în vârstă de 29 de ani, care conducea autoturismul pe strada Principală. În timpul verificării documentelor conducătorului auto şi ale autoturismului, tânărul era foarte lent în mişcări şi vorbea incoerent, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest pentru a i se stabili alcoolemia în aerul expirat.
Cum rezultatul testării a fost 0,00, sibianul a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu pentru recoltarea de probe biologice în vederea determinării prezenţei în organism a substanţelor psihoactive.
De asemenea, în autoturismul condus de tânăr, poliţiştii au identificat un plic din plastic transparent ce conţinea masă vegetală de culoare maro, plic ridicat şi predat lucrătorilor din cadrul Biroului de Crimă Organizată.
Cercetările continuă urmând ca, în funcţie de rezultatele analizelor de la spital, să fie luate măsurile legale care se impun.