IMG_3225Pe vremea când Samuel von Brukenthal era guvernator al Transilvaniei, reşedinţa de vară a acestuia de la Avrig, unicul complex baroc de la poalele Munţilor Făgăraş, era supranumită şi “Edenul Transilvaniei”. Aici, în acest paradis cu palatul său fermecat, baronul şi invitaţii săi obişnuiau să servească diverse mâncăruri pe bază de sparanghel, o plantă a cărei calităţi erau extrem de apreciate de cei din înalta societate, dar care nu era aproape deloc cunoscută în popor. Tradiţia curelor de sparanghel la „Edenul Transilvaniei” este readusă în atenţia turiştilor de deţinătorii restaurantului ce funcţionează acum în oranjeria fostei Reşedinţe de vară a lui Samuel von Brukenthal.
Astfel, cei interesaţi şi dornici să încerce o experienţă culinară inedită, să se bucure de binefacerile acestei plante extraordinare, pot alege în această primăvară meniul special pregătit de bucătarii complexului.
Acesta cuprinde mai multe feluri de mâncare a căror ingredient principal este sparanghelul, un fel principal şi un desert special, toate fiind oferite la un preţ de 89 lei/persoană. Cei ce doresc să-şi facă rezervări, pot suna la numerele de telefon 0269 523111 sau 0726 234417, ori pot trimite un mesaj prin email la adresa: rezervari@palatulbrukenthalavrig.ro

Despre sparanghel

Sparanghelul, o plantă specifică primăverii, este considerat de specialiştii în bucătărie o delicatesă.
Provine din familia liliaceelor şi are un gust asemănător cu cel al conopidei. Sparanghelul poate fi de culoare albă sau verde. Planta este originară din Europa Meridională şi din Asia Mică şi este foarte folosită în arta culinară. Această legumă este foarte apreciată datorită fineţii gustului, dar trebuie să ştiţi şi că are proprietăţi benefice asupra sănătăţii. Bogat în apă, vitamine şi minerale, sparanghelul este sărac în calorii şi este excelent din punct de vedere nutriţional. De asemenea, sparanghelul are proprietăţi curative şi anti-îmbătrânire, fiind considerat un elixir al tinereţii.

Meniu sparanghel – Palatul Brukenthal Avrig

– Aperol spritz
– Supă cremă de sparanghel
– Creveţi tiger prăjiţi cu pesto şi risotto cu sparanghel
– Sparanghel cu sos Hollandaise şi cartofi natur în unt şi pătrunjel
La alegere: piept de pui, antricot de vită sau muşchi de porc
– Căpşuni cu spumă de vanilie
Preţ: 89 lei / persoană