Valentin_Besa11Eforturile de promovare depuse de echipa ce implementează Proiectul de Marketing Turistic “Hotelul de Gheaţă- Bâlea Lac”, dau roade.
În urma parteneriatului încheiat între ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini si societatea ce deţine Hotelul de Gheaţă şi Biserica de Gheaţă, pentru promovarea turismului montan şi de aventură, prin acţiunea de inaugurare oficială a Hotelului de Gheaţă din 27 februarie 2014, presa internaţională şi-a îndreptat, din nou, atenţia spre această zonă. Ca urmare, ediţia online a prestigioasei publicaţii nord americane (canadiene) Financial Post a introdus Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac într-un Top 100 al destinaţiilor din lumea întreagă ce trebuie vizitate.
Astfel, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este recunoscut ca una dintre cele mai frumoase atracţii ale lumii, fiind unicul obiectiv turistic de acest gen din Europa de Sud-Est şi printre cele patru hoteluri de gheaţă existente în lume.
Inaugurarea oficială a celui de-al nouălea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac s-a desfăşurat în prezenţa ambasadorilor turismului românesc Elizabeta Lipă, Octavian Bellu, Dumitru Prunariu, Nicolae Voiculet, Constantin Chiriac, Ovidiu Lipan “Ţăndărică” şi Helmut Duckadam, a Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare China, Excelenţa Sa Huo Yuzhen, precum şi a altor personalităţi locale din regiunea Sibiului.