AllviewViperSA devenit aproape o tradiţie ca Allview, compania autohtonă având ca obiectiv principal de activitate producţia şi distribuţia de smartphone-uri şi tablete PC, să-şi suprindă în mod plăcut clienţii, ultima „reprezentaţie” a respectivului brand românesc în domeniul IT&C constituind-o lansarea, la sfârşitul lunii februarie, în cadrul Mobile World Congress de la Barcelona, a smartphone-ului Viper S. „Suntem bucuroşi să fim prezenţi pentru al treilea an consecutiv la cel mai important târg de IT&C din Europa. Cu o săptamână în urmă am dus gama de Single SIM la un alt nivel, prin lansarea smartphone-ului X1 Soul Xtreme. Astăzi este rândul gamei Dual SIM să primească un vârf de lance, un smartphone performant, compatibil cu tehnologii de ultimă oră şi adaptat necesităţilor de zi cu zi ale consumatorului modern”, a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview, la cel mai important eveniment european al anului dedicat tehnologiei mobile. Device-ul menţionat se remarcă printr-un performant procesor Qualcomm Snapdragon Quad Core tactat la 1,4 GHz, display IPS HD OGS de 5 inch, două camere foto Omnivision de 13, respectiv 5MP şi rulează sistemul de operare Android 4.3 Jelly Bean. Smartphone-ul Viper S este echipat cu NFC (Near Field Communication), o tehnologie wireless concepută pentru a face schimb rapid de informaţii între diferite dispozitive prin atingerea sau apropierea acestora. Puternicul procesor Qualcomm Snapdragon Quad Core de 1,4 GHz, susţinut de memoria RAM de 2GB şi de soluţia grafică AdrenoTM de 450 MHz oferă utilizatorilor o experienţă excelentă de browsing şi multi tasking. Paginile web se încarcă rapid, cele mai noi jocuri 3D rulează la viteză optimă şi aplicaţiile pornesc aproape instantaneu. Memoria flash de 16 GB este extensibilă până la 48 GB prin card MicroSD.
Camera principală de 13 MP cu Autofocus oferă o serie de funcţii precum înregistrare video full HD, red eye reduction (înlătură efectul de “ochi roşii” în fotografii), eraser (nu lasă niciun biciclist să strice imaginea, într-o zonă aglomerată, aceasta devenind funcţia perfectă), fotografiere HDR, time lapse, smile detection (surprinde cele mai spontane şi naturale zâmbete) şi V-gesture (capturează imagini prin semne). În partea frontală a device-ului se află o a doua cameră foto, de 5 MP, care facilitează realizarea de autoportrete şi convorbirile video. Amplificatorul audio Yamaha, sistemul DTS, difuzoarele stereo şi cele două microfoane cu funcţie de atenuare zgomot garantează o înaltă fidelitate sonoră. Viper S este compatibil cu tehnologia Miracast care permite transferul imaginii şi al sunetului de pe device pe orice televizor cu port HDMI prin intermediul adaptorului wireless display Smart2View. Viper S este de-a dreptul încântător prin designul său elegant şi subţire. Uşor de manevrat datorită magneziului din care este construit şasiul intern, un material ce conferă rezistenţă mecanică şi rigiditate mare, păstrând în acelaşi timp greutatea scăzută garantează o experienţă plăcută la fiecare utilizare. În plus, device-ul dispune de o serie de funcţii simpatice – 1. Turn to mute: telefonul poate fi întors cu faţa în jos, spre a fi pus pe modul silent atunci când sună. 2. Buton de shortcut-uri: pe ecranul telefonului, există un buton de shortcut care conduce către funcţii precum Home, Back, Meniu contextual, History şi Blocare telefon.
3. Guest mode: prin partajarea telefonului cu alţi utilizatori, funcţia permite realizarea unui ecran Home pentru invitat. Aici sunt afişate numai aplicaţiile a căror utilizare este permisă şi altcuiva. De asemenea, poate fi setat wallpaper-ul în funcţie de fiecare mod. 4. Daydream: transformă smartphone-ul într-o ramă foto digitală.AllviewViper_S_2