CoveraCu toţii suntem atraşi de inedit, de minunile care ne înconjoară, însă rareori ne gândim să reconfigurăm, să reconstituim sau pur şi simplu să recompunem toate aceste minuni. Grădinile suspendate ale Semiramidei reprezentau una dintre cele şapte minuni ale lumii antice, deşi acestea nu erau efectiv suspendate ci creşteau pe terasele şi acoperişurile palatului lui Nabucodonosor. În zilele noastre amenajarea unor astfel de grădini pe terasele blocurilor, acoperişurile locuinţelor sau chiar deasupra mijloacelor de transport în comun (precum în Spania) reprezintă lucruri fireşti, aproape cotidiene. Cu Covera – magazinul online care comercializează articole de grădinărit, plante şi seminţe astfel de minuni pot deveni realitate. Cu atât mai mult cu cât sunt oferite şi sfaturi competente privind fiecare cultură în parte, perioada de germinaţie, creşterea şi îngrijirea plantelor.
ciubotica-cucului-covera_5990An de an, o dată cu sosirea primăverii, îmi place să amenajez un astfel de colţişor, verde, intim, pe balconul apartamentului în care locuiesc. Nu lipsesc clasicele ghivece cu muşcate, petunii, zorele, panseluţe, dalii şi trandafiri pitici, însă foarte greu găsesc ciuboţica cucului. E o plantă ce reprezintă un splendid cadou de oferit, paleta largă de culori puternice şi unice precum şi faptul că florile rezistă mai mult de trei săptămâni constituindu-se în suficiente motive pentru a alege ca aceasta să nu lipsească din grădina proprie.
00216a---decorative-colormulch_70l_o_p---8594005007697_934_1032Pentru ca micul paradis verde să fie deopotrivă reconfortant şi spectaculos e nevoie şi de materiale decorative cum ar fi cheramzit-ul, perlit-ul, marmura concasată sau luciul pentru frunze. De efect este însă şi scoarţa decorativă care are avantajul unei durabilităţi ridicate, ciclul de reînnoire fiind de patru ani. În plus, culorile folosite sunt fabricate din pigmenţi naturali, iar mărimea aşchiilor nu depăşeşte 25 mm.
images_8262Personal visez să-mi amenajez o grădină în casa de la ţară, pe care, din lipsă de timp, am cam abandonat-o. Dacă pentru amenajarea unei poteci dispun deja de materialele necesare (dale, lemn, nisip) îmi lipsesc arbuştii ornamentali pentru proiectul imaginat care include şi realizarea unui foişor. Extrem de potrivit în acest sens pare a fi Paulownia Tomentosa cu o formă a coroanei neregulată, cu trunchiul continuu şi vertical, cu ramuri care pornesc în direcţii diferite dând impresia unui arbore cu creştere coregrafică asemănător grădinilor orientale.
cupaPentru crearea atmosferei şi a unui impact vizual deosebit, din grădină n-ar trebui să lipsească, drept accesorii cupele din piatră de tuf calcaros, singura care susţine creşterea naturală a plantelor asigurându-le totodată şi mineralele necesare. Acestea susţin creşterea de plante grase, muşchi şi licheni fără întreţinere specială, pentru că au pereţii poroşi, acţionând ca un rezervor pentru apa pe care plantele le pot utiliza în timpul uscat al verii.
Aşadar, devino fan-ul paginii Covera:„https://www.facebook.com/covera.ro” şi descoperi super-oferte de Black Friday!