Apropierea sărbătorilor de iarnă dă întotdeauna frâu liber imaginaţiei românilor dornici să evadeze, pe perioada vacanţei, spre alte zări de soare pline. Multitudinea ofertelor agenţiilor de turism, din această perioadă, face aproape imposibilă alegerea destinaţiei cea mai potrivită pentru petrecerea unui sejur de vis. Cu siguranţă că fiecare loc îşi are pitorescul, legendele şi atracţiile lui însă, eu unul, aş zbura mai întâi în oraşul îndrăgostiţilor, la Verona, acolo unde s-a consumat povestea tinerilor din celebra dramă shakespeareană Romeo şi Julieta, după care ar urma „extremele” Atena şi respectiv Londra. E-avion reprezintă, în acest sens, cel mai complet ghid de călătorie, platforma web în speţă asigurând rezervarea biletelor de avion, cazarea şi efectuarea tururilor oraşelor alese drept destinaţii de vacanţă.

Totul despre „Oraşul Îndrăgostiţilor”

VeronaVerona reprezintă principala ţintă a turiştilor care ajung în nordul Italiei, datorită moştenirii culturale, a târgurilor şi spectacolelor artistice. Pentru a nu rata niciun obiectiv, turiştii pot achiziţiona cardul Verona care costă 10 euro pe zi sau 15 euro pentru trei zile, timp în care, efectiv, pot fi vizitate toate atracţiile oraşului. Arena sau vechiul amfiteatru, încă perfect funcţional, casa Julietei (unde se presupune că s-a desfăşurat celebra scenă a balconului din drama deja menţionată). Castelul Scaligeri, Turnul Lamberti, Grădina Giusti sau Catedrala reprezintă importante puncte de interes pentru vizitatori. Preţurile în Verona – acolo unde de referinţă pentru bucătăria locală nu este pizza ci o specialitate pe bază de carne de cal – sunt foarte accesibile, cazarea la un hotel de cinci stele cu două mese incluse costând maxim 80 de euro.

În Atena, pe Acropole

acropoleProbabil prima destinaţie aleasă într-o ierarhie valorică generală o reprezintă capitala Greciei, Atena, un oraş magic cu cea mai glorioasă istorie din lume, locuit încă din Epoca Bronzului. Venerat deopotrivă de oameni şi zei, Atena şi-a luat actuala denumire de la zeiţa omonimă a înţelepciunii. Legenda spune că zeii Atena şi Poseidon au fost cei care au descoperit oraşul, aceştia războindu-se pentru a pune stăpânire pe el. Poseidon a oferit locuitorilor un cal pentru război, însă Atena a îmblânzit calul şi le-a dăruit acestora măslinul. Evident că de referinţă pentru Atena în privinţa obiectivelor turistice este Acropole, urmat într-o ordine aleatorie de Aeropagul, Arcul lui Adrian, Templul lui Zeus, Muzeul Bizantin, Muzeul Războiului, Grădina Naţională, Complexul Olimpic. În Atena preţurile sunt ceva mai piperate, o zi de cazare în capitala Greciei, all inclusive costând cel puţin 100 de euro. Evident că şi atenienii au o bucătărie proprie, tradiţională din care sunt nelipsite salata grecească, musacaua dar şi „souvlaki” (fast-food-ul naţional).

Londra, oraşul unde totul este la superlativ

LondraCapitala Angliei şi a Regatului Unit Londra reprezintă o destinaţie care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Oraş al extremelor, însă totdeauna fascinant prin galeriile de artă, centrele comerciale, parcurile imense şi evident civilizaţia, Londra găzduieşte sediile a numeroase instituţii şi corporaţii de importanţă mondială, dar şi universităţi, colegii şi şcoli. Chiar dacă nivelul de trai este unul foarte ridicat şi costurile sunt pe măsură, o noapte de cazare începând de la 40 de lire sterline. Chinatown, Downing Street, Turnul Londrei, Piaţa Trafalgar, British Museum, Observatorul Regal din Greenwich sunt doar câteva dintre obiectivele de real interes din Londra.
În consecinţă, devino fan-ul paginii E-avion şi descoperi super oferte de Black Friday!