sala operatii renovataSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a anunţat marţi, printr-un comunicat de presă, finalizarea procesului de renovare a Secţiei Clinice Neurochirurgie respectiv a sălii de operaţii a acesteia. Lucrarea a avut un caracter de urgenţă, fondurile necesare fiind asigurate de către Consiliul Judeţean Sibiu. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 368.162,04 lei cu TVA, inclus. Lucrările au constat în:
– renovarea totală, până la zidărie, a sălii de operaţii;
– renovarea totală, până la zidărie, a tuturor saloanelor;
– montarea de uşi şi ferestre noi cu tâmplărie PVC şi geam termopan;
– construirea de grupuri sanitare noi în fiecare salon, prevăzute de cadă cu duş, chiuvetă şi lavoar;
– tapetare cu parchet special din PVC, rezistent la acţiune microbiană;
– renovarea şi igienizarea holului secţiei;
– finisaje realizate din materiale lavabile şi dezinfectabile.
„Modernizarea Clinicii de Neurochirurgie este o realizare foarte importantă, ţinând cont de specificul acestei secţii cu adresabilitate din Judeţele Sibiu, Alba şi Vâlcea pentru această specialitate complexă. S-au creat condiţii mult superioare comparativ cu cele precedente, un salt calitativ important în ceea ce priveşte serviciile medicale. Personalul medical cu o înaltă ţinută profesională, îşi desfăşoară acum activitatea într-un cadru propice, pacienţii fiind principalii beneficiari ai acestui proces”, a declarat managerul delegat al SCJU Sibiu. Dr. Radu Chicea.
„În urma lucrărilor de modernizare s-a creat o sală de operaţie complet nouă, la nivelul standardelor internaţionale. Ne bucurăm de faptul că acest demers absolut necesar s-a finalizat cu succes şi că putem aborda în continuare întreaga patologie neurochirurgicală. În acest sens, menţionăm că, încă din anul 2000, colectivul secţiei noastre a realizat operaţii şi de neurochirurgie infantilă (inclusiv hidrocefalii interne), existând o colaborare cu clinica de neurochirurgie infantilă din Munchen. Beneficiarii acestor intervenţii sunt copii din centrele de plasament. Totodată, prin modernizarea saloanelor, dotate fiecare cu grup sanitar propriu, s-au ridicat standardele hoteliere oferite pacienţilor, la nivelul unei clinici moderne de neurochirurgie”, a declarat Dr. Vicenţiu Săcelean, medic şef al Secţiei Clinice Neurochirurgie.Echipa de medici neurochirurgie. de la stanga, Dr. Liviu Tanase, Dr Vicentiu Sacelean,medic sef sectie, Dr. Liliana Boca