slide-1Primirea mail-urilor comerciale nedorite este un lucru tot mai des intalnit datorita amplorii pe care a luat-o publicitatea online. Cei care aleg sa trimita la intamplare astfel de mail-uri trebuie sa stie ca din punct de vedere legal se supun unor riscuri.
Exista legi, cum ar fi Legea nr 365/2002 privind comertul electronic, Hotarirea Guvernului nr. 1308 din 11/20/2002, pentru aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comertul electronic si Legea nr. 506 din 2004, privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice care interzic trimiterea unor mail-uri cu caracter comercial celor care nu si-au dat acordul.
Ne referim la comunicare comerciala atunci cand vorbim de orice forma de comunicare pentru promovarea directa sau indirecta a produselor si serviciilor.
Trimiterea unor astfel de mail-uri celor care nu si-au dat acordul se sanctioneaza conform legii. Sumele amenzilor date nu sunt deloc de dorit.
Asigurati-va ca mail-urile dumneavoastra ajung acolo unde trebuie si ca nu veti avea probleme din punct de vedere legal atunci cand vreti sa va promovati afacerea.
Va recomand Software de newsletter si marketing prin newsletter!