fata-Maia-primii-dintisori1380204736_13791_1Când vine vorba de jucării pentru copii, mai ales în cazul fetiţelor, cea mai la îndemână alegere, pentru un părinte, bunic sau prieten de familie, rămân păpuşile. Îmi amintesc cu nostalgie de păpuşile care existau în copilărie, şi care, nici măcar nu se puteau compara cu gama largă de produse care este disponibilă acum pe piaţă.
Acum există păpuşi care vorbesc, care cântă, mănâncă şi chiar necesită schimbarea scutecului. Cu zeci de ani în urmă noi doar improvizam: vorbeam în locul lor, le croiam hăinuţe şi pretindeam că le hrănim cu mâncare imaginară. Nu ştiu dacă noi eram mai creativi decât copiii din ziua de azi, însă cu siguranţă jocul de-a mama şi de-a tata ne-a pregătit cumva pentru viaţa de adulţi şi pentru “meseria” de părinte.
Jocul cu păpuşile cred că este instinctiv pentru fetiţe, căci se pare că instinctele materne, de ocrotire şi îngrijire devin manifeste chiar de la vârste fragede. Îmi amintesc cât de bucuroasă era pe atunci sora mea când, copil fiind, primea in dar, la ocazii speciale, (de obicei de sărbători sau de ziua de naştere), o nouă păpuşă, pe care o adăuga la colecţia deja existentă. Ajunsese chiar sa creeze o adevărată familie, care se întindea pe căteva generaţii şi în care fiecare păpuţă avea rolul ei.
Recomand papusi şi jucarii pentru copii.

Reclame