headerlogoPomicultura sau îngrijirea pomilor fructiferi și a arbuștilor necesită unelte specifice. Acestea sunt diversificate întrucât activitățile din acestă sferă sunt numeroase. Avem nevoie de unelte care să taie crengile, care să curățe copacii, care să elimine dăunătorii sau care să ajute la plantarea altoiului.
Una dintre cele mai folosite unelte pentru îngrijirea pomilor și arbuștilor este foarfeca, o foarfecă foarte bună taie crengile subțiri, ajută la formarea coroanei arbuștilor și la tăierea florilor. Asemănătoare acesteia este și foarfeca pentru îndepărtarea omizilor, acesta curăță cuiburile de dăunători și taie crengile infectare sau uscate.
Rindeua este o altă unealtă necesară grădinarului, forma sa triunghiulară ajută la curățarea trunchiului copacilor bătrâni și la îndepărtarea scoarței acestora.
Dacă pentru tăierea crengilor subțiri grădinarul poate folosi foarfecul, pentru crengile groase sau pentru tăierea copacilor grădinarul trebuie să dispună de un fierăstrău.
Un grădinar pasionat are nevoie de aceste unelte și încă de alte câteva pentru a desfășura activitățile obișnuite legate de îngrijirea pomilor și arbuștilor din grădină.
Recomand motocoase o mac si generator curent o mac!

Anunțuri