logoÎndulcitorii hipocalorici au apărut pe piață din nevoia de a acoperi o necesitate a bolnavilor de diabet, aceștia nu pot consuma zahăr rafinat pentru că au deficit de insulină. Astăzi rolul îndulcitorilor merge mult mai departe, cercetătorii din domeniul alimentar au descoperit beneficiile aspartamului în cadrul curelor de slăbire. Aspartamul este unul dintre îndulcitorii hipocalorici cel mai frecvent folosiți pe piață, se regăsește în peste 6000 de produse și este folosit de mai bine de 25 de ani.
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a reconfirmat, după alte seturi de cercetări făcute în 2012, siguranța aspartamului asupra organismului. Mai mult decât atât nutriționiștii îi recunosc beneficiile în cadrul curelor de slăbire.
Nutriționistul dr. Luana Sahian recomandă îndulcitorii în diete, aceștia pot avea un potențial benefic pentru greutate atunci când sunt indicați. Conținutul foarte scăzut de calorii, uneori aproape de zero satisface nevoia de dulce. Acest aport caloric foarte mic, dar și siguranța produsului, însoțite de o alimentație echilibrată pot face performanțe în cadrul curelor de slăbire.
Ideea includerii aspartamului în curele de slăbire este susținută și de dr. Mihaela Bilic. Aceasta îi enumeră avantajele: nu are calorii, dă gust dulce, poate fi încălzit și pentru că nu trece bariera placentară, poate fi folosit și de către femeile însărcinate.
In goana de zi cu zi, de multe ori neglijam alimentatia iar silueta noastra are de suferit. Astazi, aportul caloric poate fi redus prin folosirea alimentelor light sau a celor in care zaharul este inlocuit cu aspartam!