sist-imunitar-3_2In ultima perioada s-a declansat o adevarata isterie apropos de produsele pe care le mancam si care trebuie sa fie bio. Problema este ca oamenii folosesc gresit anumiti termeni, mai ales ca unele greseli apar pe etichetele unor astfel de produse, asa ca as vrea sa stabilim din capul locului o terminologie.
Produs organic versus produs bio! Oameni buni, toate produsele comestibile, indiferent de calitatea lor, sunt produse organice! Produsele anorganice sunt cele care sunt alcatuite din substante din regnul mineral, in speta pietrele. Inca nu am auzit pe nimeni ca mananca asa ceva, poate doar Sfarma-Piatra, personajul de poveste!
Produse bio ar insemna ca acestea sunt cultivate sau crescute exact cum se intampla pe vremea bunicilor, fara adaosuri de substante chimice si tratari impotriva parazitilor sau a unor boli care afecteaza plantele sau animalele. Toate bune si frumoase, insa va intreb eu, pamantul mai este oare acelasi? Mai este el bio? Avand in vedere ploile acide, apele tratate care sunt deversate si care ajung in panza freatica?
Oare cei care aleg sa isi cultive propriile culturi si sa isi creasca animalele in gospodarie mai au garantia ca totul este bio?
Recomand alimente bio si hofigal produse.