Această prezentare necesită JavaScript.

Marian Gârlescu, bărbatul de 42 de ani din localitatea sibiană Cisnădie, a fost înjunnghiat de un tânăr de 17 ani pentru că se opunea iubirii dintre acesta şi fiica lui de doar 15 ani. Fata povesteşte că tânărul a fost violent şi cu ea, şi că atunci când se certau o ameninţa că, dacă se despart, îşi pune capăt zilelor. Horaţiu Stoica, un adolescent de 17 ani şi iubita lui, Maria Gârlescu, de 15 ani, erau împreună de aproape un an de zile. S-au cunoscut când fata era elevă la o şcoală generală iar el, la un liceu din oraş, şi de multe ori se refugiau în locuinţa (foto) pe care tânărul o împărţea doar cu bunica lui, părinţii fiind plecaţi la muncă, în Spania. Fata recunoaște că tânărul a fost violent şi cu ea, iar când se certau spune că o ameninţa că-şi ia viaţa.Dragostea lor însă nu a fost niciodată acceptată de familia fetei pe motiv că, susţine adolsecenta, iubitul ei ar fi consumat etnobotanice. Luni după-amiaza, fata s-a refugiat din nou cu iubitul ei în casa acestuia. „Am fost acolo şi după aia m-a sunat tati şi m-a întrebat unde sunt, i-am spus că pe drum dar eu eram acolo, unde a și venit acesta. Nu ştiu ce s-a întâmplat, s-au certat în curte, nu ştiu ce a făcut el, eu n-am fost lângă ei, eram mult mai departe”, rememorează adolescenta, îngrozită. În timpul scandalului, tânărul a scos un cuţit pe care i l-a înfipt de trei ori bărbatului în abdomen. A fost dus imediat la spital şi operat de urgenţă, însă în noaptea de luni spre marţi inima lui a încetat să mai bată. Copleșită de durere, mama bărbatului nu se roagă decât ca agresorul să primească acum pedeapsa pe care o merită. „Era un om săritor, muncea şi la serviciu şi în particular. Nu ne-a spus băiatul meu nimic, că dacă ne spunea poate nu era mort în ziua de azi, așa măcelărit ca pe un porc. Criminalul cea mai rea pedeapsă să aibă, pe viaţă”, spune Maria Gârlescu, mama bărbatului ucis. Iată mai jos și comunicatul oficial al Ministerului Public legat de acest înfiorător caz:
„Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă inculpatului minor STOICA HORAŢIU DUMITRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. Magistraţii Tribunalului Sibiu au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pe o perioadă de 19 de zile. Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 23.04.2012, în jurul orelor 1400, pe fondul unor relaţii tensionate cu victima G.M. (în vârstă de 43 de ani), inculpatul i-a aplicat acesteia trei lovituri de cuţit, în zone anatomice vitale, ce au condus la decesul victimei în noaptea de 24.04.2012, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi a tuturor împrejurărilor producerii faptelor”.