Această prezentare necesită JavaScript.

Peste o mie de sibieni au mărşăluit, luni, în Piaţa Mare, începând cu ora 18, în cea de-a patra zi consecutivă de proteste și prima autorizată de la Sibiu. Protestatarii au făcut de câteva ori înconjurul Pieţei, au păstrat un moment de reculegere şi au rostit o rugăciune la placa comemorativă a Eroilor Revoluţiei. Mulţimea a început să scandeze „Jos Băsescu”, „Afacerea voastră, sănătatea noastră” sau „Băsescu nu uita, aste nu e ţara ta”, au fluturat steagul naţionale şi au purtat pancarte pe care scria „Jos dictatoru”, „Jos securistu”, „Să pleci din ţară, javră ordinară”. Protestatarii au părăsit după o jumătate de oră Piaţa Mare, pornind pe bulevardul Nicolae Bălcescu, fără incidente în dreptul sediului PDL. Aici au cheamat sibienii să li se alăture, scandând „Nu staţi la balcoane că muriţi de foame”. Trebuie spus că mitingul a avut autorizaţie de la primăria Sibiu, până la ora 21. Cererea a fost depusă luni, de Asociaţia Sibiu Decembrie 89, pentru toată perioada 16 -24 ianuarie.
UPDATE 9: Mitingul s-a încheiat în jurul orei 21, după ce manifestanţii au ajuns în Piaţa Mare a Sibiului. Câţiva dintre ei s-au căţărat pe grilajul fântânii din piaţă şi au scandat lozinci. După puţin timp, însă, manifestanţii au plecat spre casele lor. Ultimele estimări ale jandarmilor arată că la miting au participat aproximativ 2.000 de persoane.
UPDATE 8: Mitingul se apropie de final. Câteva sute de sibieni s-au reîntors în Piaţa Mare si fac înconjurul acesteia. Referitor la incidentul în care un protestatar a fost rănit, intenţionat sau nu, de un ghiveci aruncat de la un bloc de pe Mihai Viteazu, reprezentanţii jandarmilor au spus că urmează câteva piste şi caută să vadă dacă există vreo filmare. Aceştia vor colabora cu poliţiştii sibieni în cercetări.
UPDATE 7: Mitingul a revenit pe Bălcescu, numărul participanţilor s-a micşorat. Aceştia s-au oprit câteva minute în faţa sediului PDL scandând „Hoţii”.
UPDATE 6: Alexandru Sonoc a fost preluat de Ambulanţă şi dus la spital. Acesta a suferit o tăietură de aproximativ 7 centimetri la cap.
UPDATE 5: Unul din protestatari, angajat al muzeului Brukenthal, a fost lovit în cap de un obiect aruncat, se pare, de la balconul unui bloc de pe Mihai Viteazu.
Bărbatul rănit se numeşte Alexandru Sonoc şi este şeful secţiei Galeriei de artă de la Muzeul Naţional Brukenthal. Acesta a fost lovit de un ghiveci de flori. În acest moment, jandarmii încearcă să îi oprească sângerarea, fiind aşteptată Ambulanţa pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Marşul continuă spre centru.
Acesta a declarat că se afla alături de protestatari şi a fost lovit pe neaşteptate. „Atât i-a învăţat pe ei să dea cu ghivece. Cu un ghiveci m-au lovit”, a declarat bărbatul.
UPDATE 4: Protestatarii se întorc pe bulevardul Mihai Viteazu, spre centrul oraşului, îndemnând locuitorii din zonă să li se alăture. Aceştia scandează, printre altele, numele regelui Mihai, după ce au străbâtut jumătate din traseul stabilit pentru marş.
UPDATE 3: La sensul giratoriu de pe Mihai Viteazu cu Dumbrăvii, numărul participanţilor a ajuns la 1.700, potrivit jandarmilor sibieni.
UPDATE 2: Pe Calea Dumbrăvii, mulţimea a început să cânte Imnul Naţional. Aceştia se îndreaptă spre bulevardul Mihai Viteazu.
UPDATE 1: Numărul protestatarilor a sărit de 1200 şi tot mai mulţi sibieni li se alătură. Aceştia s-au oprit în dreptul monumentului de la Casa de Cultură a Sindicatelor, au rostit o rugăciune şi au strigat „Libertate!”